lördag 28 mars 2009

Idrott

Birgit och jag idrottade en stund idag före Aktuellt (eller om det är Rapport?). Sedan de bytte namn vet jag inte vilket som är vilket.
Vi har precis lagom kondition för vår idrott, som är SKIP-BO. (Man bör kunna räkna till tolv, använda fingrarna o armarna, blanda ganska många kort och ge. Sedan bör man helst inte somna innan man spelat klart.
Nu har jag just sett nyheterna, vad de nu heter?
Jag lägger på ett kol vid datorn och så småningom skall Birgit få chansen till revansch.
Jag tror jag skall ta en whisky och tända några lampor innan miljön skadas av några tusen etthundrafemtio meter höga vindkraftverk.
Ha det bra!

3 kommentarer:

 1. Sune Nilsson Västerhaninge29 mars 2009 09:24

  Vad dricker man för typ av whisky i Sandarne?
  Själv föredrar jag de rökiga varianterna från öarna i väster, för naturligtvis talar vi om Scotch,inte om några amerikanska fotogenvarianter
  Just nu snuttar jag på en 10-årig Ardbeg-

  Reser årligen till Scotland och dess destillerier, i år går resan i början på maj till Orkneyöarna där Highland Park och Scapa Floww ligger.

  Som gammal maringubbe vet du väl en del om Scapa Flow, bukten inte destilleriet, eller???

  SvaraRadera
 2. Just nu en Irish, Tullamore Dew. Det är ett ex på vad den här pensionären tycker sig ha råd med. Men jag smuttar ju inte bara. Din smak uppfattar jag som perfekt.
  Min chef och en kollega passerade tullen mellan USA och Kanada. Kollegan några resenärer efter chefen. Tullaren sa: "Du har en helt galen svensk framför dig i kön. Han har med sig amerikansk whisky till Kanada."
  En av mina förfäder led skeppsbrott i storm vid Orkneyöarna på väg till Kina som opperstyrman. Han överlevde och gjorde 12 Kinaresor, varav 7 som kapten. En resa tog vanligen 18 månader och var långtifrån ofarlig i början av 1700-talet.
  Jo då. Scapa Flow gav Engelska flottan bra skydd under kriget utom i början då en tysk ubåt lyckades ta sig in och härja en del.
  Ha en trevlig resa till Orkney!

  SvaraRadera
 3. Sune Nilsson30 mars 2009 13:32

  Ok, kanske blir det några rader!

  SvaraRadera