söndag 16 augusti 2009


Helgens nyheter

I lördags hade vi kärt besök av gamla vännerna Ing-Marie och Dag Hermansson från Haninge. Dag ledde vår vincirkel i Runstenen i många år och nu fick han smutta på lite Gewurtztraminer från Gustave Lorentz till pepparlaxen, medan vi andra satte i oss resten av flaskans innehåll. Dag hade ju att senare ratta sin lyxbil, som vi säger.

Idag gjorde vi en utflykt till något som heter Ranbogården i Mo. Där lyssnade vi på Carl Jan Granqvist, som föreläste över ämnet "Måltiden i tid och rum". Det låter inte så himla roligt, men Carl Jan lockade till massvis av s.k. "flatskratt". Ingen av oss hade anat att Carl Jan kunde vara rå rolig att lyssna på. Hans studenter är alldeles tydligt att gratulera.

Det här inlägget hamnar under den nya rubriken "För släkt och vänner". Jag tror inte att en del läsare är så intresserade av vad som tidigare hänt och nu händer ute i världen.

Collaget visar Dag i konversation med Ing-Marie vid sin sida, Carl Jan bakom en bukett Hälsingskt lin, en bild från träffen i Ranbogårdens park efter föreläsningen och så Birgit med sin fantastiska ampel vid vår entré.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Och snart har ni ny träff på gång.
    Välkomna hit.

    SvaraRadera
  2. Tack, tack! Det ska bli roligt att träffa er alla.

    SvaraRadera