måndag 2 maj 2016

P.S. till mitt förra inlägg


Jag glömde att kommentera en viktig passus i Kamalis debattartikel, så här skriver han:
Mehmet Kaplan som länge har kämpat för att även muslimer får plats i det svenska politiska systemet får lämna sin post anklagad för att vara antisemitisk för att han mitt under brinnande krig där israeliska regeringen bombade försvarslösa palestinier i deras överbefolkade hem i Gaza jämförde behandlingen av palestinier med Nazitysklands förtryck och mord på judar på 30-talet. Man kan tycka att detta kanske var en missvisande jämförelse men den vrede som uttrycktes mot honom hade knappast med uttalandet att göra.

Verkligheten är att ingen behöver kämpa för att muslimer skall få plats i det svenska politiska systemet. Tvärt om är de politiska partierna angelägna om att få med invandrade muslimer.

”Israeliska regeringen bombade försvarslösa palestinier i deras överbefolkade hem i Gaza.”!  Snälla någon, Israel hade under flera år, ibland dagligen, beskjutits med raketartilleri från Gaza och då och då drabbats av Hamas självmordsbombare, som vid busshållplatser eller i fullsatta bussar sprängde och dödade många israeler, oskyldiga gamlingar, kvinnor och barn. De hade också kidnappat en israelisk soldat.

Israel hade länge varnat makthavarna, Hamas, i Gaza för vad som skulle komma om inte Hamas slutade att mörda Israeler.


Kamali tycker särskilt synd om Gazaborna därför att de lever i överbefolkade hem och det kan man ju göra. Men man kan också undra över hur de tänker, då de alstrar sina jättelika barnkullar? Förhållandet är detsamma på Västbanken och i de Palestinska flyktinglägren. Funderar de aldrig över vilken tillvaro de bereder alla dessa barn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar