torsdag 25 april 2013

Absurt och okunnigtRyssarna har övat krig mot Sverige. Nu vet förhoppningsvis alla svenskar att Ryssarna våldsamt upprustar och övar anfall mot Sverige. Försvarsutskottets v. ordf. Peter Hultqvist och en rad ”försvarspolitiker” i utskottet visste inte att Sverige inte har jaktflyg i H24-beredskap, alltså ständig incidentberedskap.

De tycker uppenbarligen att det är för djäkligt, men visar samtidigt att de inte är pålästa, inte förstått sitt uppdrag i försvarsutskottet. Den vissa tider obefintliga beredskapen är ju inget som försvarsmakten hållit hemligt.

Det vår försvarsminister för några dagar sedan förklarade omöjligt har inträffat, även om det ”bara” var övning. De duktiga politikerna frågar ilsket försvaret: ”Vad sysslar ni egentligen med?” Frågan är faktiskt relevant, eftersom politikerna inte vet och inte heller tilldelat försvaret resurser att göra vad de väntats göra. Nya tider, härliga tider, jobbavdrag!

Annars finns ju en hel del som försvarsmakten naturligen skall hålla hemligt, även för försvarsutskottet. Försvaret har många hemligheter som skall delges en så liten och tystlåten grupp som det någonsin går. Kvalificerat hemligt med grön stämpling, alltså mer än kvalificerat hemligt och sådan information som bara ges muntligt.

I försvarsutskottet sitter en f.d. ordförande i Muslimska förbundet, en moderat riksdagsledamot. Hos moderaterna gick det bra, men nuvarande ordföranden Omar Mustafa fick inte bekläda en post i sossarnas partiledning, trots att han säger sig vara demokrat. Som svensk skall man väl då tro honom på hans ord.

Den 17 dec. 2010 har jag ett inlägg i bloggen med rubriken En ny moderat. Här återger jag första stycket i det inlägget. Du tittar lätt på hela inlägget om du vill. Använd bara sökmöjligheten i vänsterkolumnen och datumet.

Moderaterna i Göteborg valde in Abdirizak Waberi i riksdagen och partiet valde sedan in honom i riksdagens försvarsutskott. Waberi har varit ordförande i Muslimska förbundet och är rektor i en muslimsk friskola i Göteborg. Han har också sagt sig vara konservativ muslim, vilket jag misstänker att man skall tolka som fundamentalistisk muslim. Han söker också enligt uppgift nämligen främja sharialagar (islamsk lag d.v.s. religiös lag), mannens rätt att ta sig fyra hustrur och att misshandla dem om de är olydiga.
Jag kan inte tolka Abdirizak Waberis egna uppgifter på annat sätt än att han alltså inte är demokrat, utan ortodox (renlärig) muslim. Gudskelov finns det emellertid muslimer som är demokrater.
På nätet förekommer de mest fjalliga åsikter. T.ex. den att försvaret publicerat uppgiften att ryssarna övat anfall mot viktiga svenska mål med kryssningsroboter och utstörda radarstationer för att få ökat försvarsanslag. Sjukt!
En av de äckliga aftontidningarna menar sig nog ha ett scoop, när man påstår att publiceringen av ryssarnas angreppsövning mot Sverige är ett led i en sammansverjning för att få bort ÖB.
Mina före detta nära kompisar, jag var ju själv under större delen av mitt liv en av dem, ser jag nu som nära nog galningar. Men det gäller ju inte bara moderata politiker, något jag behandlar i mitt förra inlägg.
Ett par politiker yttrar sig i alla fall inte uppåt väggarna galet. Jan Björklund säger att vad som hänt (ryssarnas övning) är allvarligt och måste påverka sittande försvarsberedning och 2015 års försvarsbeslut. Carl Bildt har observerat en viss upphetsning och det är ju bra. Att flygvapnet inte agerade är inte uppseendeväckande menar han och det kan ju vara en relevant slutsats, när FV helt enkelt inte tilldelats resurser för att kunna agera.
Det finns mycket att skriva om detta, men jag har just med posten fått Lars Wilderängs senaste bok, Midsommargryning, som är en fortsättning på Midvintermörker. Så, nu skall jag läsa och inte skriva en tid, utan avbrott.

4 kommentarer:

 1. JAN BJÖRKLUND och FREDRIK(KRIGRIK) REINFELD ..är långsamt men säckert 100% för en militäriserad och Polisstatt SVERIGE ..!!

  De drömmer om en Sverige ,som USA ,England och ..och liknande ..,som kan och ska driva en IMPERIALISTIC ..Politik ..!! Därför har de också us och britiska top politikerna (Bush ..Blair ..) som sina stora Förebild ..!!Det lurar svenska folket därför in riktning US och Britisk ..EU ..och ..Förfaskad FN ..internationella POLITIK ..genom VÅLD ..Förtruk ..Invasion ..KRIG ..MISÄR ..Katastrofer ..för att vinna goda platser i ELITKLASS KLUB av :NEO KOLONIALISTER ..IMPERIALISTER ..och ZIONISTER ..SOM drömer om en VÄRLD uttan ALLA RASER O tro ..MEN BARA DET SJÄLVA ..,som ända ägare av den här Globen o sina RESOURSERS ..!!

  SvaraRadera
 2. Vi ska inte bli förvånad om/när snart Jan Björklund kommer och kandidera för högsta NATO CHEF Positionen ..och överbefählhavare av Västen Militär och ARMI ..och direkt efter starta sina samtidiga invasioner ..och kriger mot hela Världen och framförallt Moslemiska LÄnder ..Folker ..o grupper o individeer ..!! För att bevisa sina sympathi och stöd för Västen IMPERIALIStiska ..Zionistiska ..ELLIT PSYCHOPATER och VÄRLDEN,s ÄLDSTA FEUDALISTISKA SYSTEMET ..!!

  SvaraRadera
 3. Jag ser att du fått idiotbesök…

  SvaraRadera
 4. Den här "kommentaren"får stå kvar åtminstone ett litet tag. Se det som ett ex. på vad som kan förekomma på nätet och ändå vara skrivet av någon som vet hur man för in en kommentar.

  SvaraRadera