fredag 7 december 2012

Underbara grannarEtt par dagars snö i början av december och kaos i trafiken.
 Som vanligt kan du förstora bilden genom att klicka på den

Jag har efter lite extra dos smärtmedicinering varit ute, ojat mig och petat lite i snön på ett par ställan. Men det är tre av våra fantastiskt omtänksamma grannar som har skött snöröjningen åt oss allt efter som det nöat. Vi vet inte hur vi skall kunna tacka dem. TACK! Det kan dröja några dagar innan kommunen kommer och skottar även då det snöat måttligt och det är lite otäckt när man är insnöad längre tid.

Kommunstyretverkar tyvärr fortsätta vanstyret. Nu har tydligen kommunchefen utan varsel kickat stadsarkitekten, som verkar ha haft egna åsikter i jobbet. Det kan kanske vara så att hon plötsligt blivit uppmanad att städa skrivbordet, lämna in ID-handling och nycklar. Men plötsligt kickad har hon inte blivit tycker chefen utan i vederbörlig ordning uppsagd. Samarbetssvårigheter säger också kommunchefen och tydligen har stadsarkitekten ibland deklarerat att hon vet bäst, vilket inte låter helt otroligt om det gäller frågor för en sådan.

Vissa uttalanden kan tyda på att hon varit väl kompetent för ett jobb här i kommunen. Kommunalrådet, Sven-Erik Lindestam, verkar anse att han inte har med saken att göra. "Av respekt för den anställda hänvisar jag det här till hennes chefer," säger han. Vad han menar förstår jag nog inte riktigt. Respekt?

På senare tid har våra politiker också gjort vad de kan för att Sverigedemokraterna (SD) skall vinna röster. SD begärde i en motion att kommunen skulle utreda var man skulle kunna sätta upp övervakningskameror och delge KF detta. Orsak: Våld och inbrott är inte ovanligt i Söderhamn. Givetvis enades övriga partier, utom Sveriges Pensionärers  Intresseparti, SPI, pensionärerna har ju allmänt svårt för fysiskt försvar, om att några kameror inte behövdes. Motionen avslogs.

Så kommer nära inpå detta en ny rapport från Sveriges kommuner och landsting (SKL) som visar att Söderhamn fortfarande är en av Sveriges värsta kommuner då det gäller misshandel och stölder. På den platsen har kommunen legat länge. I fredagens tidning ser jag att Söderhamn för tjugotalet år sedan var fjärde otryggaste stad i Sverige efter storstäderna Stockholm, Malmö och Göteborg

SD hade nu i KF menat att det var politikernas förbaskade skyldighet att göra något åt otryggheten. Det tror jag folk i allmänhet också tycker. Jag har i ett par fall efter det här hört: "Man kanske rent av kan rösta på SD? Yngre egoister röstar väl inte på SPI och här behövs en protestaktion.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar