tisdag 15 mars 2016

Mjäkiga korkskallar


Sådana ser jag på flera håll, framför allt kanske bland våra politiker, men också bland nyhetsförmedlare, hos en del myndigheter och i annan offentlig verksamhet. Jag ilsknar till och lär inte vara ensam om detta.

Jag läste häromdagen att polisen i Östersund meddelat att kvinnor och flickor där inte bör gå ut ensamma efter mörkrets inbrott, eftersom de då riskerar att antastas av ungdomsgäng som sliter i deras kläder och försöker dra dem med sig. Rådet är en anpassning till att Sverige har blivit ett så kallat mångkulturellt samhälle. Det är nämligen gäng av invandrare.

Nyanlända måste tidigt få veta, ärligt och tydligt, vilket beteende de förväntas ha när de är här. Så här får du inte göra. Det här skall du göra. I Sverige gäller svensk lag, inte Sharia och så skall det vara. Hur svårt kan det vara? Utvisning borde väl hota dem som inte följer våra lagar och väsentliga regler.

Kommer man från länder med en helt annan syn på demokrati, mänskliga rättigheter och kvinnors klädsel och rättigheter, så måste man naturligtvis omgående underrättas om vad som gäller i Sverige. Det är det första viktiga steget i det integreringsarbete, som våra korkskallar till politiker ännu inte fått igång på allvar.


Kravlös mjäkighet från beslutsfattarnas sida skapar rasism. Att ställa krav på uppförande är omtanke och inte rasism. Löfven har varken tillsatt någon migrationsminister eller integrationsminister. Migrationsfrågorna har han lämnat till justitieministern, Morgan Johansson. Detta i ett läge då vi har en migration och ett integrationsbehov som aldrig tidigare. Hur tänker han?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar