torsdag 21 maj 2015

Vår besvärliga tid är nu


 

Decemberöverenskommelsen, DÖ, är ett bottennapp, ett angrepp mot demokratin, som skall göra det möjligt för en minoritet att styra Sverige. Raka motsatsen alltså till demokrati, med Miljöpartiet officiellt ingående i Regeringen och vänsterpartiet inofficiellt som en mäktig del. Kommunister, som officiellt inte kan ingå i en civiliserad regering.

Åsa Romsons fadäs i senaste partiledardebatten var fruktansvärd. Vad kan hon tänkas förstå, när hon ser något gemensamt mellan det som nu händer i Medelhavet och det som hände i Auschwitz? Och Åsa Romson är vår vice statsminister, som säger tokiga saker och sedan blundar ett kort ögonblick med minen ”så är det ”eller ”där fick du”. Nåja, övriga partiledare har tagit avstånd från hennes korkade uttalande, men inte Åsa Romson själv.

En tid var det oroligt hos moderaterna p.g.a. DÖ, men det verkar ha gått över. Hur som helst så är det klart att det finns ett missnöje i partiet över DÖ. Själv tycker jag det är skt och att man snarast bör återgå till fullvärdig demokrati i Sveriges Riksdag.

Själv undrar jag vari det kloka i strategin möjligen kan ligga när man frivilligt avstår från inflytande över riksdagsbesluten. Ser man det inte som angeläget att kunna stoppa politiska reformer från yttersta vänstern?

För övrigt anser jag att pensionsåldern för många yrkesgrupper bör höjas och att den som kan och vill skall tillåtas jobba till åtminstone 70 år. Detta till skillnad från  en del tok bland våra politiker, som vill minska arbetstiden till 6 rent av 4 timmar om dagen. Det är till att vara inte bara lat, utan dessutom korkad.

Hittills är det bara Vänsterpartiet som populistiskt försöker locka yngre människor, som inte förstår bättre, med detta. Men miljöpartiet verkar vara på god väg i samma populistiska riktning

Människorna behöver arbeta allt längre tid av livet, bl.a. för att vi lever friska väldigt mycket längre nu än för bara ett halvsekel sedan. Jag tillhör själv bevisen till det påståendet. Ingen i min släkt har tidigare blivit på längt när så gammal som jag.

Och detta trots ett par ”ordentliga” hjärtinfarkter för 32 år sedan och för 26 år sedan, då jag också försågs med nya kranskärl. En då mycket svår operation och jag är inget unikum. Vi kommer inte att ha råd att vara utan många av dagens pensionärer i arbetslivet.

Här i Söderhamn kan vi i dagens tidning läsa om en 99-årig dam, som under två år inte fick sina tänder borstade. Detta trots att det enligt personalens instruktioner skulle utföras två gånger om dagen, dessutom också med mellanrumsborste. De ansvariga förenklade uppdraget till att sätta lite tandkräm på hennes tandborste. Resultat: Svårt inflammerat tandkött och tänder som man tvingades rycka ut. Förskräckligt!

Men som jag tidigare skrivit här, så vill våra makthavande politiker (S) ju använda skattemedlen till sådant som är populärt bland unga och friska, förutom förstås att späda på de egna arvodena. Det blir inte tillräckligt mycket över till mer personal i äldreomsorgen och de nämnder som har att tillhandahålla service har svårt att hålla sig inom snålt tilltagen budgetram.

Socialdemokraterna lämnar ansvaret för tunga nämnder till personer där redan deras foto tycks avslöja att de inte kan vara lämpliga för sina uppgifter. Som exempel: "Saknar om inte annat så på grund av ålder uppenbarligen väsentlig livserfarenhet (klokhet, vishet)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar