onsdag 6 augusti 2014

Söderhamns politiker


Alliansen i Söderhamn tycker att det är viktigt att väljarna får del av den kommunbudget för 2015-2017 som fullmäktige skulle ha tagit den 16 juni. De har naturligtvis rätt. Beslutet har skjutits upp till den 29 september d.v.s. efter valet. Anledningen sägs vara att socialnämnden och omvårdnadsnämnden misslyckats kapitalt med att hålla sig inom sina budgetramar.

Att de här två nämnderna misslyckats med att hålla budgetramarna säger också majoriteten S, Mp och V. Men vad som har hänt är ju att fullmäktigemajoriteten S, Mp och V grovt misslyckats med budgetarbetet och att fullmäktige tagit ett budgetbeslut som dessa nämnder knappast hade någon möjlighet att hålla.

Orsaken hittar vi lätt. Kommunalrådet och hans majoritet har med stöd av sin tidigare felbudgetering förslösat pengarna på annat. Jag behöver bara nämna kommunalrådets skötebarn, de misslyckade vindkraftsaffärerna, som många varnat kommunen för. De pengarna skulle i ett klokare beslut ha kunnat lega på vård och omsorg i stället.

I samma exemplar av Söderhamns-Kuriren där jag läst om Alliansens budgetavsikter ser jag rubriken Söderhamnsfamilj räddad av gåvor. Det rör sig om en familj med fyra barn och en vuxen, där både kylskåpet och plånboken var tomma. Räddningen blev Mathjälpen, en ideell organisation som hjälper barnfamiljer i hela Sverige. Vid ekonomisk kris organiserar de insamlingar, för att kunna dela ut presentkort på matvaror eller leksaker till barn. Det är ju väldigt bra att de finns när kommunfullmäktige i stället satsar på affärer dömda att misslyckas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar