söndag 10 augusti 2014

Islamiska staten och Hamas


Islamiska staten, IS, kontrollerar nu en tredjedel av Irak och är på frammarsch också i östra Syrien. De har till och med nått Libanon. De här islamisterna har nått nästan samma grad av civilisation som vi européer hade nått för tusentalet år sedan. Då de västerländska korstågshärarna härjade i Mellersta östern för att ta ifrån araberna Jerusalem och det heliga landet.

De arabiska härarna blev från 600-talet större och fler. De besegrade fick behålla livhanken om de konverterade till islam och det gjorde de naturligtvis då hjärtans gärna. Vem vill inte till varje pris undvika att bli halshuggen? Många ställde också upp på segrarmaktens sida, precis som idag och de arabiska härarna blev många och stora.

Araberna var de som levde på den arabiska halvön och inga andra. Muhammed hade med sina krigare tagit makten på halvön och fortsatte norrut över Levanten och alltså Israel. Hans efterträdare fortsatte sedan erövrandet norr-, väster- och österut och spred Muhammeds version av Bokens religion. De kristna lyckades efter några hundra år ena sig om att ta det heliga landet och den heliga staden Jerusalem. Metoderna var ungefär desamma som de IS använder idag.

IS fruktansvärda framfart i Mellanöstern har till stor del hamnat i skuggan av Gazakriget och ryssarnas intervention i Ukraina. Det är småbråk jämfört med IS illdåd i Mellanöstern, men vad bryr sig antisemiterna eller SR och SVT-journalisterna om det, eller extremvänsterjournalister? Området är gödslat med ryssarnas exporterade handeldvapen och tunga vapen, stridsvagnar och artilleri, plus en hel del andra vapen, som islamisterna kommit över. Kalasjnikovs karbin fungerar även med lite sand här och där.

Islamisternas taktik är också att i sociala medier som Facebook och Twitter skrämmas med fruktansvärda filmsnuttar. Man visar (stolt?) bilder på halshuggna och korsfästa människor, liksom huvuden spetsade på pålar och torterade barn. Man vill skrämmas, så att de som inte är sunnimuslimer flyr för livet. Ett fruktansvärt exempel utgör de ca 200 000 yezider som från trakten av Mosul i norra Irak är på flykt upp i bergen, där det varken finns mat eller vatten. Bara USA har nu ingripit genom att bomba IS artilleriställningar.

Yaziderna är en folkgrupp som har sin mångtusenåriga historia i Irak, med en koncentration i området norr om Mosul, men de finns idag över hela världen. De är ytterst fredliga, tar inte emot konvertiter och försöker inte sprida sin religion, utan håller den snarare hemlig. De bildar inte familj utanför sin krets De har utsatts för massakrer och förföljelse från andra religioner, främst muslimerna. De är synnerligen fredliga och godhet ses som något stort hos dem. Numera finns yazider spridda över hela världen, men de märks knappast.

Vårt storslagna EU är som vanligt ett enda stort frågetecken både i Mellanöstern och i Ukraina och Hamas är av samma skrot och korn som IS, men har ett antal svenska antisemiters massiva stöd. Det är som alltid i krig synd om de gamla, sjuka, kvinnor och barn. Kort sagt civilbefolkningen i vilken Hamas så grymt gömmer sig.

Antisemit är för övrigt ett märkligt ord. Semiter är ju så gott som alla i Mellanöstern och som anser sig härstamma från Noas son Sem. Antisemitismens fula tryne kan visa sig allt ifrån mild fördom till ursinnigt hat och är antagligen ett cirka ett och ett halvt sekel gammalt uttryck. Kanske kom det upp i Tyskland, när man ville ge inställningen till judar ett namn som lät vetenskapligt/lärt.

Jag såg tyvärr inte hela Rapport idag. Birgit säger att man rapporterat att IS begravt kvinnor och barn levande. Grisar är mycket trevligare djur, de gör inte på det sättet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar