måndag 7 augusti 2017

Jihadister välkomnas


Väldigt länge har vi nu fått se och höra att runt 300 svenska personer sedan 2012 har rest till
Syrien eller Irak för att strida med IS eller andra våldsbejakande islamistiska grupper. Sedan lång tid tillbaka påstås det också att fler än 150 av dem har vänt tillbaka till Sverige. Återvändarna lär bli allt fler efter hand som IS förlorar mark i Mellanöstern.

I Sverige verkar de tas emot med nära nog öppna armar, liksom vi tar emot våra asylsökande. Inom parentes ser jag just att senaste Stockholmsterroristen, Rakhmat Akilov nu får närmast gratis tandvård i häktet och det är klart att han bör passa på att låta fixa tänderna när han ändå inte har något särskilt för sig.

Jag tror att Sverige länge, per capita, har haft världsrekordet i asylmottagning. Det verkar ju lovvärt, men borde man inte ha lite bättre koll på vilka förmågor det är som vi tar emot och välkomnar. Är det inte möjligen också så, att vi borde avvisa fler? Jag blir oroligare för varje dag jag öppnar dagstidningen och ser media jämföra oss med andra, ser hur våra byråkrater hindrar Säpo att ta del av Migrationsverkets förhör av asylsökande.

Säpo får inte läsa vad Migrationsverket får fram vid förhör av asylsökande! Tydligen är det ofta av största intresse för Säpo! Vad ska vi ha Säpo till egentligen? Nu slinker tydligen många fula fiskar igenom via Migrationsverkets trasiga nät. Jag kan inte annat än beteckna det hela som ett skandalartat systemfel. Men kan det bli på annat sätt med de politiker ur vårt toppskikt som vi dagligen ser och hör demonstrera sin inkompetens via media? Jag har sett att Stockholmsterroristen, Akilov, sannolikt skulle ha varit satt under Säpos övervakning om Säpo fått ta del av Migrationsverkets förhör med Akilov.

Storbritannien river passen för dem som visar sig ha krigat i Jihad! Att delta i Jihad är en religiös plikt för muslimer, men med Jihad menar man inte sällan kriget mot andra religioner och ibland med IS eller andra terrororganisationer. Det löjligt naiva Sverige välkomnar i stället dessa terrorister.

Vår inrikesminister, Morgan Johansson (S) säger: ”Vi kan inte göra människor statslösa!”
Varför inte? Andra stater kan uppenbarligen och många svenskar vill. Storgöteborgs polischef, Erik Nord, har nyligen föreslagit att man skall riva dessa terroristers pass för att stänga ute svenska IS-resenärer. Vi behöver en annan regering i Sverige, en som gör något åt det hela.

”I Sverige tror jag att vi behöver se på andra lösningar”, säger Morgan Johansson. Idag finns runt 2 000 våldsbejakande islamister enligt Säpo. Hur man nu kan veta det, när Säpo medvetet undanhålles från Migrationsverkets kunskapsbank. Magnus Ranstorp tycker det hela är patetiskt, att Sverige efter så ånga år inte kommit längre i det förebyggande arbetet mot extremism.

”Vi har ingen bild av hur det fungerar på lokal nivå, av hur många som gjort en handlingsplan eller lägesbild. Vad som krävs nu är ett helhetsgrepp för att trycka tillbaka extremistiska miljöer som vuxit sig starka i flera områden. Morgan Johansson säger sig ändå vara medveten om att arbetet mot extremism är bristfälligt, och att IS-återvändare utgör ”allvarliga säkerhetsrisker”.

Han krånglar emellertid genast till det hela genom att mena att de som nu varit i de här områdena kan ha begått mycket allvarliga krigsbrott, som kan handla om mord, våldtäkter och terroristbrott. Därför är det först och främst viktigt att försöka binda de här individerna till något brott så att de döms, men också att Säkerhetspolisen har dem under bevakning.


Morgan Johanssons sätt att hantera problemet lär enligt min uppfattning innebära att det stora flertalet av dessa bestialiska brottslingar kommer att gå fria. Sverige saknar de resurser som skulle krävas för att fälla alla dessa brottslingar och tiden går utan att sådana resurser tillförs. De skulle dessutom behöva vara enorma för trehundra förundersökningar gällande brott begångna för länge sedan i krigets Syrien och Irak. Det underlag Migrationsverket sannolikt har i sina förhörsprotokoll får ju dessutom Säpo inte läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar