fredag 23 december 2016

Rysk verksamhet


Jag kollar ibland min bloggstatistik och under lång tid har många sidvyer från den redovisats på Ryssland. Ungefär hälften så många har just idag registrerats för Sverige. Det är inte heller första gången som antalet sidvyer i Ryssland är fler än de svenska. Tidigare har de Svenska varit fler. Vad håller någon eller några i Ryssland på med undrar jag?

Naturligtvis kan det finnas goda förklaringar, t.ex. någon eller några ryssar som studerar svenska har hittat min blogg för att öva att läsa vanlig vardagssvenska i god tappning. (Ha-ha!) Nej allvarligt talat skall jag nog höra med vännen Joakim von Braun om han kan förklara det ryska intresset för min blogg.

Jag är ju sedan tidigare inställd på att det är något skumt på gång, när ryssarna visar intresse. Jag är förresten skyldig Joakim stort tack, sedan han fick mig att pressa min läkare lite, så att jag äntligen fick smärtlindring med lite effekt till min svårt onda rygg.

Från det ena till det andra så blev resultatet i det amerikanska presidentvalet en överraskning, även om vi visste att en seger skulle bli knapp. Det amerikanska systemet med elektorer är ju till för att hindra de okunniga i massan att välja fel. Nu blev det i stället elektorerna som valde fel, när massan valde rätt om än knappt. ”Underliga äro Herrens vägar” minns jag att jag som barn hörde och här passar uttrycket väl.


Nu är det snart julafton, så det här inlägget blir inte längre än så här. Ha det bra i Jul!

1 kommentar:

  1. Tidigare i år fick jag besök på min blogg från Ryssland med jämna mellanrum. Exakta mellanrum. Jag tror det var exakt fyra timmar mellan besöken. Det har slutat, men jag undrade vid tiden om det var nåt lurigt.

    SvaraRadera