söndag 6 november 2016

Svensk flathetI mitt inlägg den 31 maj visade jag hur två tjänstemän från Migrationsverket kallat till möte med flyktingarna (syrier) vid Moheds camping. Flyktingarna hade klagat på maten och tyckte inte personalen behandlade dem med tillbörlig respekt.

Till mötet kom enbart män och jag menade att migrationsverkets tjänstemän visat typisk svensk flathet, som inte begärt att även kvinnorna skulle hämtas till mötet. Flyktingarna måste ju omgående få klart för sig att i Sverige är alla kvinnor fria att tala för sig själva.

Häromdagen såg jag i tidningen hur ett liknande möte går till i Finland. Det var en finsk kvinnlig överkonstapel, som berättade hur hon agerat i en situation liknande den de flata svenska tjänstemännen hanterat.

Hon begärde att männen skulle hämta kvinnorna, men de satt bara kvar och stirrade på henne. Då meddelade hon att hon också kunde stirra på dem, tills de hämtat kvinnorna. Motvilligt  hämtades kvinnorna, varpå hon meddelade att i Finland bestämmer kvinnorna fullt ut över sig själva och att männen inte får slå kvinnor eller barn. Gör de så. Så skall de polisanmälas och straffas.

Ord, och inga visor, i Finland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar