tisdag 26 juni 2012

Våra bedrövliga politiker


Dagens ledare i SvD gör att jag måste sticka emellan med detta.

Jag retar mig nära nog dagligen på insändare i vår lokaltidning Söderhamns-Kuriren. Bland undertecknarna finns vanligen riksdagsledamoten Margareta B. Kjellin (M) eller kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S).

Båda vill uppenbarligen främst synas och höras och det gör de främst genom att ondgöra sig över de Röd-gröna respektive Alliansen.

Nu har tre moderata riksdagsledamöter via en debattartikel i DN talat om för oss att Tobaksmuseet på Skansen är dåligt för att rökning är dåligt (typ). Ledarskribenten i SvD undrar vad ett litet privat museum kan ha att göra med deras roll som lagstiftare? De har ju undertecknat i den egenskapen. Någon ny lagstiftning föreslår de inte, däremot tycker de att konsumentombudsmannen bör ”ta en titt” på verksamheten.

Varför tog de inte samtidigt upp Spritmusèet och dåligast av allt Armémuseum, som visar det dåligaste av allt, nämligen krig

I en högtravande debattartikel i en rikstidning lämnar de sitt förslag i stället för att göra en regelrätt anmälan till KO! Hybris och populism bland fåntrattar är vad det är.

En annan moderat riksdagsledamot, Tomas Tobé har föreslagit ett mognadstest av alla sexåringar inför skolstarten. Detta för att upptäcka dem som behöver extra stöd. Varför inte också för att upptäcka genierna och kunna ge dem adekvat undervisning. Under Skolpolitik har jag ett långt inlägg i den frågan den 10 nov 2009. Det har rubriken Där intelligens utvecklas.

Nu undrar jag om inte det mest önskvärda testet omfattar nutidsorientering, modern historia (de två senaste seklerna), matematik, svenska (läsförståelse, skrivkunnighet) och allmänintelligens. Att godkänt test skall krävas för en plats på valsedel i allmänna val.

Apropå. Vet du att förre moderata ministern och talmannen Ingegerd Troedsson lämnade moderaterna vid samma tid som jag och av samma anledningar? Ingen av oss tror att det skulle bli bättre med de röd-gröna, tvärt om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar