torsdag 14 januari 2010

Folkpartiet har vaknat

En bestämd applåd är folkpartisterna värda efter dagens (14/1) brännpunktsartikel i SvD med rubriken ”Försvaret av Sverige måste stärkas”. (Jan Björklund, Allan Widman och Birgitta Ohlsson.)

Jag har många gånger under det år min blogg funnits till skrivit om det alltmer ökande hotet från öster. Snart är vi tillbaka i situationen på 80-talet. Avspänningen under Jeltsintiden är ett minne blott, KGB-mannen Putin och en ny Stalinkult skrämmer.

Jag har bara en liten anmärkning mot vad de tre skriver: ”Att sänka garden i det svenska invasionsförsvaret under 90-talet var rätt tänkt utifrån den utveckling som då kunde ses.”
Ja, det är utan tvekan rätt. Det som är fel att garden inte bara sänktes. Den togs bort helt och att få upp den igen blir inte så lätt!

De tre folkpartisterna pekar själva på några akuta åtgärder. Att återuppsätta Gotlandsbrigaden (P 18), att beväpna Visbykorvetterna och organisera en armé i fem brigader efter slopad värnplikt lär inte bli så lätt. En hel del sovande riksdagsledamöter lär inte vara så lätta att väcka och Lars Ohly lär väl jobba hårt i den rödgröna röran för Stalinkulten och mot ett svenskt försvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar