onsdag 7 september 2011

Dags för plommonskörd

Birgit har med hjälp av sitt numera ständiga sällskap, Karl-Oskar, börjat skörda våra plommon. Alla de finaste hade jag redan ätit upp då bilden togs. Det är synd att skördetiden  för plommon är ganska kort, så det gäller att frossa den korta tiden.
Du har väl läst hela mitt förra inlägg? Ha-ha!

3 kommentarer:

 1. Jo tack, jag läste den. Tyvärr tror jag inte att historien ger några lösningar till dagens situation i Mellanöstern. Snarare tvärtom.

  SvaraRadera
 2. I stycke fjorton skrev jag: "För en tid sedan blandade jag mig i en palaver mellan två vänner på Facebook om Israelkonflikten. Jag sade där, eftersom deras palaver verkade lika olöslig som det den handlade om, att jag kanske skulle ta upp problemet här och det är det jag nu gör. Naturligtvis utan att ange en möjlig lösning. Detta är en mer än tusenårig konflikt och jag har fått uppfattningen att ”moderna” åsikter ofta inte grundas på historia, vilket konflikten gör. Historielöshet kan skapa nya konflikter eller förlänga dem."
  "Moderna" åsikter i den här frågan är tyvärr historielösa och då ger jag just lite historisk bakgrund plus upplysningen att israelerna faktiskt har rätt att försvara sig. Ett försvar röner aldrig framgång om man inte kan göra motanfall.
  Bertil

  SvaraRadera
 3. Och så länge som palestinierna ser sej som ockuperade, kommer de att använda alla medel de har till sitt förfogande. Så vilket kom först, ägget eller hönan? Det finns inget svar på det. Så det kanske inte finns något svar på konflikten mellan Israel och palestinierna? Allt vi vet är att människor dör. Sedan 29 september, 2000, fler än 1084 israeler och 6430 palestinier.

  SvaraRadera